Sport

65 plussers op ‘’school’’ reisje naar Doetinchem

65 plussers op ‘’school’’ reisje naar Doetinchem

Op donderdag 25 oktober hebben 25 deelnemers van het valpreventieprogramma ‘’Beweeg Zeker’’ een uitstapje gemaakt naar Zlimthuis in Doetinchem. Beweeg Zeker is een valpreventieprogramma ontwikkeld door de Sport Federatie Berkelland (SFB).

In de vroege morgen stond de bus in Rekken klaar om de eerste groep deelnemers ‘’Beweeg Zeker’’ op te halen. De chauffeur vervolgde zijn weg naar Borculo en Ruurlo, waar de twee andere groepen ook instapten. Ons busreis leidde naar Doetinchem, waar Zlimthuis gevestigd is.

Aangekomen op locatie, werd de groep in twee groepen opgesplitst. Eén groep begon met een rondleiding door het Beleefhuis van Zlimthuis. De medewerker van Zlimthuis liet allerlei slimme toepassingen zien die je eigen huis valveiliger kan maken, zoals: een wandelstokhouder, een spray om de badkamervloer stroever te maken, een slimme deurbel en nog veel meer. In het Beleefhuis is een woning nagebootst waar alle slimme aanpassingen direct in de praktijk zichtbaar zijn. De tweede groep begon met een spel genaamd ‘’dobbel je fit’’ . Dit spel werd gespeeld onder leiding van de SFB en onder het genot van een kopje koffie/thee met appelgebak. Het spel werd in teamverband gespeeld. De verschillende teams beantwoordden kennisvragen en voerden beweegopdrachten uit. Alles in het teken van de valpreventie. Na 45 minuten wisselden de groepen om. Als afsluiting kochten de deelnemers nog handige hulpmiddelen om hun huis direct aan te kunnen passen. Toen volgde er nog een gezellige busreis naar huis.

De nieuwe valpreventiecursussen starten in maart 2019.
Wilt u meer informatie over de cursus of over Zlimthuis?
Neemt u dan contact op met:
Sport Federatie Berkelland
0545- 476727
info@sportfederatieberkelland.nl

klik hier voor het originele artikel

Sport

Meer in Sport

Sportmodules deel 3 Assink P 12-2-19

berkellandfebruari 14, 2019

Rolstoelbasketbal MaxX 11-2-19

berkellandfebruari 12, 2019

Rolstoelbasketbal MaxX Onderwijs

berkellandfebruari 11, 2019

2e gezamenlijke sponsoravond Borculo 7-2-19

berkellandfebruari 9, 2019

Het nieuws op deze website wordt automatisch geimporteerd dmv RSS feeds uit verschillende bronnen

Berkelland.nl staat voor geen enkele manier in voor de juistheid van de berichten en kan derhalve op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor de correctheid van de berichtgeving.

Neem contact met ons op wanneer u meent dat er onjuiste berichtgeving op deze website staat.


Wanneer u ook uw nieuws wilt aanmelden neem dan contact met ons op.

Copyright © 2016 BERKELLAND.NL