Sport

Vosseveld 1-DEO 1: 5-1

Vosseveld 1-DEO 1: 5-1

Vosseveld – DEO 5-1 (3-1).
A Hillen 1-0, Fleissner 2-0 (e.d.), R. Hillen 3-0, Mark Tackenkamp 3-1, R. Hillen 4-1 en 5-1.

Verslag van Vosseveld website:

Zondag 24 september begon voor de vossen de competitie met een thuiswedstrijd tegen DEO. Op voorhand een lastige wedstrijd met het oog op de uitslagen van de afgelopen 2 seizoenen, alle 4 de ontmoetingen resulteerden in een nederlaag voor de vossen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd dus nog maar eens gewezen op de gevaarlijke voorhoede van DEO. En met succes want een klinkende 5-1 overwinning was het gevolg!

Waar vosseveld in de bekerwedstrijden moeizaam aan de wedstrijden begon was het ditmaal vanaf de eerste minuut scherp, het balletje ging lekker rond en veel duels werden gewonnen. Door de druk naar voren werd DEO veelal gedwongen om de lange bal te spelen maar dit haalde weinig uit, centrale verdediger Davy Jansen kon hier uitstekend gebruik maken van zijn lengte en kopte dan ook menig bal weg. Zoals gezegd ging de bal bij vosseveld lekker rond en creëerde het via de zijkanten al een paar kleine kansjes, totdat Auke Hillen op rechts alle vrijheid kreeg, hij kreeg de bal en kon zo doorlopen richting de 16 waarna hij de bal in de verre hoek kon schuiven: 1-0 Even later had Itse Hillen zijn tegenstander aan de rechterkant op snelheid achter zich gelaten en zette vanaf de achterlijn strak voor richting Bas Pennings die naar de 1e paal kwam om zijn voetje er tegen aan te zetten, echter was het Ronald Fleissner van DEO die de bal zelf in eigen doel schoot: 2-0. Binnen het half uur kwam vosseveld op een nog ruimere voorsprong, wederom was het Itse Hillen met een goede actie en dit keer een voorzet van de linkerkant, binnengewerkt door spits Rens Hillen. Volgens eigen zeggen ging de bal via buitenkantvoet en zijn dijbeen/bil bij de eerste paal in het netje: 3-0
Een heel goed eerste half uur met een terechte 3-0 voorsprong, maar het laatste kwartier van de eerste helft werd er ineens een stuk minder gevoetbald. Er werd te veel de lange bal gezocht en de voorwaartse druk waar DEO veel moeite mee had ebde wat weg waardoor DEO wat meer aan het voetballen kwam. Maar DEO had een fout van de vossen nodig om wat terug te doen. Dennis van Aken kapte de bal naar binnen weg om verder te voetballen maar vond op zijn weg medespeler Rens Hillen op een niet al te handige manier met een botsing tot gevolg. De middenvelder van DEO kon de bal hierdoor oppikken en stuurde Mark Tackenkamp diep richting keeper Chad Weber. Deze redde het eerste schot goed maar uit de rebound kon Tackenkamp alsnog doel treffen door de bal over de keeper te koppen: 3-1. Dit was ook de ruststand.

De 2e helft gingen de vossen verder waar het het eerste half uur gebleven was. Een goede organisatie zorgde ervoor dat er weinig werd weggegeven en het balletje ging weer goed rond. Een aantal goede kansen waren het gevolg en na een minuut of 10 in de 2e helft was het wederom raak voor spits Rens Hillen: 4-1. Even later dacht Bas Pennings de 5-1 te scoren toen hij bij de 2e paal een goede voorzet van Auke Hillen binnentikte maar de grensrechter was van mening dat hij op moment van spelen buitenspel had gestaan, wat toch enigszins apart is als een bal ietwat ‘teruggelegd’ word. Maar even later werd het alsnog 5-1 toen spits Rens Hillen aantekende voor een ‘onzuivere’ hattrick. Een vierde doelpunt had ook zeker gekund als hij niet zoveel tijd nodig had gehad om de bal in het nagenoeg lege doel te schieten, waardoor een verdediger nog net op tijd een voet ervoor kon zetten. Daar waar Geoffrey Weber in de voorbereiding al gescoord had uit een vrije bal mocht hij wederom aanleggen op een meter of 30 van de goal. Zonder muur kon hij de bal hard richting het doel schieten maar zag de keeper van DEO zijn bal heel goed uit de kruising tikken. DEO was in de 2e helft ook nog een paar keer gevaarlijk voor de vosseveldse goal maar keeper Chad Weber stond goed te keepen en pakte een paar inzetten van de aanvallers van DEO ontzettend goed. Een minuut of 10 voor tijd voelde Chad zich echter al verslagen toen de linksbuiten de bal vanuit een stuit ineens op de pantoffel nam maar zag zijn inzet op de lat verdwijnen. In de rebound was het Chad die de bal weer fantastisch pakte. Even later dacht DEO aan de 5-2 toen een kopbal achter Chad in het net verdween ware het niet dat dit maal de grensrechter van vosseveld, Tanja Oonk, van mening was dat het buitenspel was en ook dit signaal werd overgenomen door de scheidsrechter. Zo bleef het dus 5-1.

Het bericht Vosseveld 1-DEO 1: 5-1 verscheen eerst op v.v. DEO.

klik hier voor het originele artikel

Reageren?

Sport

Meer in Sport

Competitie indeling 2018/2019

berkellandjuli 14, 2018

Reactie Arno Knapen op de competitie indeling

berkellandjuli 13, 2018

DEO JO17 klust voor internationaal voetbaltoernooi

berkellandjuli 13, 2018

Voorlopige competitie indeling Reünie 1 en Vrouwen 1

berkellandjuli 13, 2018

Het nieuws op deze website wordt automatisch geimporteerd dmv RSS feeds uit verschillende bronnen

Berkelland.nl staat voor geen enkele manier in voor de juistheid van de berichten en kan derhalve op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor de correctheid van de berichtgeving.

Neem contact met ons op wanneer u meent dat er onjuiste berichtgeving op deze website staat.


Wanneer u ook uw nieuws wilt aanmelden neem dan contact met ons op.

Copyright © 2016 BERKELLAND.NL