Sport

Verloren van koploper…..

Verloren van koploper…..

Verloren van de koploper

FYSIO Eibergen Boemerang Dames 1•zondag 5 november 2017
Zaterdag 4 november stond de wedstrijd tegen WVC Volley D1, het team dat na 6 gespeelde wedstrijden nog maar 1 set had verloren, op het programma Het beloofde dus een zware wedstrijd te gaan worden.
Omdat dames 2 een vijfsetter speelde en hiermee de 2e overwinning van het seizoen boekte (dames 2 gefeliciteerd!) gingen we iets later van start. Met veel publiek op de tribune, en een goede service + smash van onze pupil van de week Amber, kon de wedstrijd beginnen.
De dames uit Wierden hadden direct veel service druk en kwamen goed uit de startblokken. Wij moesten nog even op gang komen, maakten een aantal persoonlijke fouten en liepen in het begin van de set al een paar punten achter. Toch scoorden ook wij mooie punten met bijvoorbeeld een prachtige tactische bal van Kirsten in het centrum. Ook pakten we af en toe blokkerend een punt en probeerden we zelf gevarieerd aan te vallen. Door hard te werken voor elke bal kwamen we weer op gelijke hoogte bij een stand van 14-14. Tot 18-18 bleven we goed bij maar een paar mooie aanvallen van WVC en een aantal persoonlijke fouten aan onze kant deden ons de das om. Deze set verloren we met 20-25.
De 2e set ging WVC verder waar het was gebleven en binnen no-time stonden we 6-13 achter. Langzaam kwamen we weer iets terug en de achterstand werd verkleind tot 4 punten bij een stand van 9-13. WVC vroeg een time-out aan en hierna namen ze opnieuw het initiatief door 3 punten op rij te scoren. We bleven werken voor elke bal en kwamen terug tot 13-16. Helaas was het serverend niet onze beste dag want er werd te veel fout geserveerd, iets wat we in deze wedstrijd ons niet konden permitteren. WVC pakte punt voor punt en liep uit naar 19-23. Een vervelend moment volgde in de volgende rally want de spelverdeelster van WVC raakte geblesseerd. (Ferron, Fysiotherapeut en eigenaar van ProFys, die op de tribune zat, kwam naar beneden en heeft in zijn praktijk een echo laten maken waaruit bleek dat de achillespees was afgescheurd. Wij wensen haar veel beterschap). WVC pakte het met de andere spelverdeelster prima op en won de set met 19-25.
De 3e set ging het in het begin gelijk op met 5-5 op het scorebord. Hierna liep WVC door goed aanvallend spel een paar punten uit tot 5-8. We kwamen weer terug tot 12-14 en Lotte maakte een prachtig kill-block waardoor het 13-14 werd. Ook in deze set serveerden we te vaak fout of te makkelijk waardoor WVC alle aanvalsters in positie kon brengen. We bleven wel vechten voor elke bal, er waren vele lange rally’s en het bleef de hele set spannend. Aan het eind van de set leek het erop dat we op setpoint zouden komen. Door een te scherpe pass bij WVC kon de spelverdeelster niet goed onder de bal komen en wij, en ook de coach van de tegenstander, dachten dat er werd gefloten voor een technische fout bij WVC. Tot onze grote verbazing gaf de 1e scheidsrechter aan dat het een gestolen bal van onze kant was, waardoor het punt naar WVC ging. Het werd dus geen 24-22 voor ons, maar 23-23 gelijk. Hierna glipte de set door onze vingers want direct hierna werd er een ace geserveerd en ook het laatste punt van de set ging naar WVC.
De 4e set keken we direct tegen een achterstand van een aantal punten aan. Een goed blok aan onze kant zorgde voor de 7-11 en hierna serveerde Marit 2 mooie ballen die via het net aan de kant van WVC vielen. De achterstand werd kleiner en met een omloopbal kwamen we op 15-18. WVC bleef aanvallend erg sterk en ook serverend zette WVC ons onder druk. De laatste set verloren we uiteindelijk met 18-25.
Conclusie: van een stabiele en goede ploeg verloren we de wedstrijd met 0-4. Jammer dat we geen punt hebben kunnen pakken, maar we hebben er wel hard voor gestreden.
Publiek, bedankt voor jullie komst en alle aanmoedigingen!
Geschreven door: Inge Hummelink (nr. 8)
(met hulp van het oplettende en meeschrijvende publiek)

klik hier voor het originele artikel

Reageren?

Sport

Meer in Sport

Ga jij goed verlicht de wintermaanden in ?

berkellandoktober 12, 2018

DEO int contributie via Club Collect Nederland

berkellandoktober 11, 2018

DEO VR 1 verliest bij Reunie VR 1: 3-1

berkellandoktober 8, 2018

Week van de Scheidsrechter

berkellandoktober 5, 2018

Het nieuws op deze website wordt automatisch geimporteerd dmv RSS feeds uit verschillende bronnen

Berkelland.nl staat voor geen enkele manier in voor de juistheid van de berichten en kan derhalve op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor de correctheid van de berichtgeving.

Neem contact met ons op wanneer u meent dat er onjuiste berichtgeving op deze website staat.


Wanneer u ook uw nieuws wilt aanmelden neem dan contact met ons op.

Copyright © 2016 BERKELLAND.NL