Sport

Valpreventietraining Beweeg Zeker krijgt vervolg

Valpreventietraining Beweeg Zeker krijgt vervolg

In maart 2018 zijn wij gestart met het valpreventieprogramma ‘Beweeg Zeker’ voor 65-plussers in Berkelland. Inmiddels hebben de eerste 39 deelnemers het programma succesvol afgerond en hun certificaat in ontvangst mogen nemen. Deze 39 deelnemers waren verdeeld over vier groepen in de kernen Borculo, Eibergen, Ruurlo en Neede. Uit de evaluatie is gebleken dat de deelnemers zelf ook erg positief zijn, het gemiddelde cijfer dat zij aan het programma geven is een 8,3.

De deelnemers zijn onder begeleiding van SFB trainers aan de slag gegaan met bewustwording, kennis en vaardigheden rondom het voorkomen van een val. In het 12 weken durende programma werd één keer per week één uur getraind in groepsverband.

Tijdens de trainingen kwamen verschillende onderwerpen aan bod zoals: kracht- en balansoefeningen, herkennen van risicofactoren en het vallen en opstaan. Door middel van thuisoefeningen werden de onderwerpen ook in het dagelijks leven toegepast. Daarnaast vulden ergo- en fysiotherapeuten uit de gemeente Berkelland het programma met hun expertise aan.

Tijdens de eerste en de laatste les hebben de deelnemers verschillende testen gedaan, gericht op kracht, balans en het looppatroon. Uit de resultaten is gebleken dat 71% van de deelnemers beter scoorde bij de eindmeting. Ook blijkt dat 73% van de deelnemers aan het eind van het programma minder angst heeft om te vallen.

Naar aanleiding van de succesvolle cursus en de positieve resultaten zet de SFB de cursus in september voort in de kernen Rekken (in opdracht van Gareo), Geesteren, Ruurlo en Borculo. In elke plaats worden 2 weken voor de start informatiebijeenkomsten georganiseerd. Zie hieronder de dagen en tijden waarop de groepen gepland staan.

start plaats locatie tijd
25 sep Ruurlo Hemminkhof 15.00-16.00
26 sep Rekken Den Hof 10.00-11.00
27 sep Borculo Het Hof 10.30-11.30
27 sep Geesteren Zunnekamp 15.30-16.30

In februari 2019 volgen de kernen Eibergen, Neede, Haarlo en Gelselaar.
Wilt u deelnemen aan één van de programma’s of meer informatie ontvangen, neem dan contact met ons op. U kunt bellen naar 0545-476727 of een email sturen naar: info@sportfederatieberkelland.nl.

klik hier voor het originele artikel

Reageren?

Sport

Meer in Sport

DEO 1-EGVV 1: 1-2

berkellandseptember 24, 2018

Investering door én sponsoring voor DEO Moaten

berkellandseptember 24, 2018

DEO verliest eerste competitiewedstrijd van EGVV

berkellandseptember 24, 2018

Needse Sportweek 21-9-18

berkellandseptember 21, 2018

Het nieuws op deze website wordt automatisch geimporteerd dmv RSS feeds uit verschillende bronnen

Berkelland.nl staat voor geen enkele manier in voor de juistheid van de berichten en kan derhalve op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor de correctheid van de berichtgeving.

Neem contact met ons op wanneer u meent dat er onjuiste berichtgeving op deze website staat.


Wanneer u ook uw nieuws wilt aanmelden neem dan contact met ons op.

Copyright © 2016 BERKELLAND.NL