Sport

Reactie Arno Knapen op de competitie indeling

Reactie Arno Knapen op de competitie indeling

Reünie in 3A ‘dat had ik niet aan zien komen’

Het is elk jaar weer voer voor discussie: de indeling in het amateurvoetbal. De ene club is dolbij, de ander minder. Wat valt er voor komend seizoen op? Allereerst Reünie.

Op zondag maakt Reünie zich op voor een Twents avontuur. De formatie uit Borculo werd afgelopen seizoen kampioen van de vierde klasse C. De KNVB plaatste de club in 3A en dus niet de Achterhoekse derde klasse C.

Geen derby’s

Reünie mist daardoor onder andere mooie potjes tegen VIOS Beltrum en Grol. „Ik had dit niet zien aankomen en ik ben niet de enige”, reageert coach Arno Knapen. „We hadden bij de KNVB onze voorkeur uitgesproken voor 3C, een competitie met meer derby’s. We zullen bij de bond zeker gaan vragen wat de reden is waarom wij in 3A zitten. Ik snap dat KNVB niet alle verzoeken kan uitvoeren, maar als kampioen waren wij in de veronderstelling dat we wel in 3C zouden komen. Maar wij dus niet en bijvoorbeeld VIOS, dat via de nacompetitie promoveerde, wel.”

Wensen

Daan Schippers laat namens de KNVB in een reactie weten dat ‘het niet zo is dat een kampioen meer rechten heeft dan een club die via de nacompetitie promoveert’. „De keuzes worden gemaakt op basis van geografie. Er zijn heel veel clubs die wensen hebben met betrekking tot hun indeling, maar helaas kunnen we daar niet allemaal aan voldoen. Er zullen dus altijd clubs zijn die niet helemaal tevreden zijn.”

Schippers geeft aan dat de KNVB gaat kijken naar clubs die bezwaar maken tegen de indeling. „We gaan serieus kijken of opmerkingen houtsnijden, maar voor 98% blijft de indeling hetzelfde.”

Het bericht Reactie Arno Knapen op de competitie indeling verscheen eerst op v.v. Reünie.

klik hier voor het originele artikel

Reageren?

Sport

Meer in Sport

Ga jij goed verlicht de wintermaanden in ?

berkellandoktober 12, 2018

DEO int contributie via Club Collect Nederland

berkellandoktober 11, 2018

DEO VR 1 verliest bij Reunie VR 1: 3-1

berkellandoktober 8, 2018

Week van de Scheidsrechter

berkellandoktober 5, 2018

Het nieuws op deze website wordt automatisch geimporteerd dmv RSS feeds uit verschillende bronnen

Berkelland.nl staat voor geen enkele manier in voor de juistheid van de berichten en kan derhalve op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor de correctheid van de berichtgeving.

Neem contact met ons op wanneer u meent dat er onjuiste berichtgeving op deze website staat.


Wanneer u ook uw nieuws wilt aanmelden neem dan contact met ons op.

Copyright © 2016 BERKELLAND.NL