Sport

Praatje, plaatje, daadje en andere basistips bij training geven

Praatje, plaatje, daadje en andere basistips bij training geven

13 jeugdtrainers van verschillende sportverenigingen stonden maandagavond 10 september op het veld van EGVV in Gelselaar klaar voor een Basiscursus Training Geven georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland (SFB).

Trainingen bij clubs worden vaak gegeven door vrijwilligers die over onvoldoende kennis beschikken om dat naar behoren uit te voeren. Het blijkt voor verenigingen steeds lastiger om de juiste personen te vinden die dat wel zouden kunnen. Als jeugdtrainer/ster wordt er meer gevraagd dan ‘even’ een training verzorgen. Je kunt als goedwillende ouder of jeugdtrainer wel je diensten aanbieden maar dat wil niet zeggen dat je ook geschikt bent. Daarom deze eerste cursusavond.

De cursus startte met een trefbalspel op het veld. Hierbij gaf de SFB trainer diverse voorbeelden uit de praktijk die iedereen herkent maar die zeker niet de juiste zijn. Denk aan het inleven in de belevingswereld van kinderen, de niveauverschillen in de groep, omgang met elkaar, uitstraling/houding van de trainer etc. Vervolgens werden voorbeelden gegeven van hoe het eigenlijk wél zou moeten gaan.

Aansluitend gaven de SFB trainers door middel van een presentatie en filmpjes, duidelijke praktische tips hoe je als trainer goed om kunt gaan met een groep. Deze tips konden de deelnemers vervolgens weer op het veld in praktijk brengen. Hierbij bleken tips als ‘praatje, plaatje, daadje’ en ‘geef een terugkerende opdracht als je de aandacht wil of als je ballen hebt uitgedeeld’ erg belangrijk. Tot slot werd een informatief filmpje getoond waarna de deelnemers zelf zaken naar voren konden brengen waar zij persoonlijk bij hun club of team mee te maken hebben.

Voordat de trainers naar huis gingen, kregen zij informatie over een goede start van een nieuw seizoen en hoe kun je dat nu het beste kunt doen. Belangrijk onderdeel hiervan is het informeren en betrekken van ouders bij je team.

De trainers waren enthousiast over de avond en kunnen met de voorbeelden en tips hun voordeel doen in hun verdere trainerscarrière.

Op dinsdag 25 september geeft de SFB deze zelfde cursus aan trainers van de voetbalverenigingen van VV Reunie-GSV. Bent u zelf trainer of bestuurslid en zou u graag de basiscursus bij uw club willen organiseren? Neem dan contact op met de SFB via info@sportfederatieberkelland.nl of 0545-476727.

klik hier voor het originele artikel

Reageren?

Sport

Meer in Sport

Ga jij goed verlicht de wintermaanden in ?

berkellandoktober 12, 2018

DEO int contributie via Club Collect Nederland

berkellandoktober 11, 2018

DEO VR 1 verliest bij Reunie VR 1: 3-1

berkellandoktober 8, 2018

Week van de Scheidsrechter

berkellandoktober 5, 2018

Het nieuws op deze website wordt automatisch geimporteerd dmv RSS feeds uit verschillende bronnen

Berkelland.nl staat voor geen enkele manier in voor de juistheid van de berichten en kan derhalve op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor de correctheid van de berichtgeving.

Neem contact met ons op wanneer u meent dat er onjuiste berichtgeving op deze website staat.


Wanneer u ook uw nieuws wilt aanmelden neem dan contact met ons op.

Copyright © 2016 BERKELLAND.NL