Nieuws

Minister Bruins maakt kennis met Achterhoeks sportleven

Minister Bruins maakt kennis met Achterhoeks sportleven

Maandag 19 maart was minister Bruno Bruins (Medische zorg en Sport) te gast in de Achterhoek om kennis te maken met het Achterhoekse sportleven.

De minister werd ontvangen bij voetbalvereniging DZC ’68. Bruno Bruins: “Mijn ambitie op het gebied van sport kan ik heel kort samenvatten: ik gun mensen lol in sport. Daarvoor wil ik mij inzetten. In de topsport, breedtesport en gehandicaptensport. We zijn bezig met een sportakkoord waarin het Nederlands sportbeleid voor de komende jaren vastgelegd moet worden. Dit sportakkoord moet het sociale, maatschappelijke en economische belang van sport omzetten in concrete afspraken. Vanavond maak ik kennis met het Achterhoekse sportleven en doe ik graag ideeën op om mee te nemen in dit sportakkoord.”

Samen actief
Alle (sport)organisaties die betrokken waren bij het bezoek van de minister, hadden flink uitgepakt. Het bezoek werd vervolgd in de nieuwbouwlocatie van het Graafschap College. Hier ging de minister in gesprek met (oud)studenten en docenten over bijzondere sportinitiatieven van de opleiding Sport & Bewegen. Vervolgens was de SaZa Topsporthal het podium voor inspirerende ontmoetingen over breedtesport en topsport. De avond werd afgesloten bij Betaald Voetbalvereniging De Graafschap, waar Achterhoekse verenigingen tijdens een speeddate met de minister en diverse sport-gerelateerde organisaties in gesprek konden gaan over hun ideeën en behoeften. Ook werd hier een presentatie gegeven over de Special Olympics Nationale Spelen. Volgens Bruins levert het grootste sportevenement uit de geschiedenis van de Achterhoek een grote bijdrage aan de inclusieve samenleving. Mensen met een beperking moeten volwaardig mee doen in de maatschappij en onbeperkt kunnen sporten. Bruins ziet het als een uitdaging om ook op dit terrein belangrijke stappen te zetten in de komende kabinetsperiode.

Het bericht Minister Bruins maakt kennis met Achterhoeks sportleven verscheen eerst op Achterhoek in beweging.

klik hier voor het originele artikel

Reageren?

Nieuws

Meer in Nieuws

St. Norbertschule bezoekt Marke Mallem

berkellandoktober 12, 2018

Kleine stagnatie beheer Stokkerweg

berkellandseptember 5, 2018

Berkelfestival 2018

berkellandjuli 14, 2018

Expositie ‘Waar stond jouw wiegje’ 7 juli t/m 7 september

berkellandjuli 11, 2018

Het nieuws op deze website wordt automatisch geimporteerd dmv RSS feeds uit verschillende bronnen

Berkelland.nl staat voor geen enkele manier in voor de juistheid van de berichten en kan derhalve op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor de correctheid van de berichtgeving.

Neem contact met ons op wanneer u meent dat er onjuiste berichtgeving op deze website staat.


Wanneer u ook uw nieuws wilt aanmelden neem dan contact met ons op.

Copyright © 2016 BERKELLAND.NL