Sport

Basiscursus training geven voor vrijwilligers

Basiscursus training geven voor vrijwilligers

Uit onderzoek van NOC*NSF blijkt dat veel kinderen stoppen met sporten omdat ze hun trainingen niet leuk vinden. Ze ervaren een te grote prestatiedruk en/of zijn niet blij met hun coach. De kwaliteit van de trainingen blijkt een essentiële factor voor het ervaren van plezier in sport bij kinderen en was een van de onderwerpen die tijdens de afgelopen SFB voorjaarsvergadering door Danny Meuken onder de aandacht is gebracht.

Tijdens deze avond is het begeleiden van trainers binnen clubs kort aangestipt en besproken met bestuurders. Vanuit de SFB willen we hier een vervolg aan geven door deze groep vrijwilligers te ondersteunen via een basistraining ‘Training geven’. Bij veel verenigingen is het vaak de welwillende ouder die gaat trainen omdat er anders geen trainer is. Het komt ook veel voor dat het mensen zijn die zelf (op hoog niveau) de sport beoefend hebben. In dat geval weten ze vaak wel welke oefenvormen ze moeten aanbieden, maar kunnen ze op pedagogisch-didactisch niveau nog leren.

De basistraining ‘Training geven’ gaat in eerste instantie om 1 avond aan het begin van het nieuwe seizoen en geschikt voor alle welwillende ouders / vrijwilligers die training geven ongeacht de sport of de verenigingen waarbij ze actief zijn. Onderwerpen die daar aan bod komen zijn: Hoe spreek je een groep sporters aan? Hoe houd je een groep sporters een uur actief? Hoe zorg je dat ze iets leren?

De avonden vinden plaats op dinsdag 4 september in ’t Stieltjen in Haarlo en maandag 10 september in De Benneker in Gelselaar van 19.30-21.30 uur. Trainers kunnen zich aanmelden voor 1 van beide avonden via info@sportfederatieberkelland.nl. Meer informatie bij John Willemsen.

Mochten verenigingen meer willen aan begeleiding van trainers dan deze 1e avond dan kunnen we een uitgebreider traject starten. Het aantrekkelijk houden van de trainingen. kan net het verschil maken voor een goede sfeer, blije kinderen en ouders en ledenbehoud.

klik hier voor het originele artikel

Reageren?

Sport

Meer in Sport

DEO 1-EGVV 1: 1-2

berkellandseptember 24, 2018

Investering door én sponsoring voor DEO Moaten

berkellandseptember 24, 2018

DEO verliest eerste competitiewedstrijd van EGVV

berkellandseptember 24, 2018

Needse Sportweek 21-9-18

berkellandseptember 21, 2018

Het nieuws op deze website wordt automatisch geimporteerd dmv RSS feeds uit verschillende bronnen

Berkelland.nl staat voor geen enkele manier in voor de juistheid van de berichten en kan derhalve op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor de correctheid van de berichtgeving.

Neem contact met ons op wanneer u meent dat er onjuiste berichtgeving op deze website staat.


Wanneer u ook uw nieuws wilt aanmelden neem dan contact met ons op.

Copyright © 2016 BERKELLAND.NL